zaterdag 30 juli 2016

Roofblei op de rivier!Het is zaterdagavond en we dobberen weer op een van onze grote rivieren. Het plan is om wat leuke kantjes uit te gooien met klein kunstaas, hopend op een leuke baars of een mooie snoekbaars. De stek ligt een goede kilometer verder op, we besluiten richting de stek te trollen met groot kunstaas. Met een beetje geluk pikken we onderweg nog een mooie rover mee.

Gelukkig zijn er niet te veel “patsers” op het water. Met hun grote speedboten en overdreven snelheid komen ze nog wel eens gevaarlijk dichtbij. Zeker wanneer het begint te schemeren is het opletten geblazen. Veel actie krijgen we niet, eigenlijk gewoon helemaal geen….
Maar Bas let op, hij spot een paar jagende roofbleien. De motor gaat uit en de electro neemt zijn taak over. Roofbleien zijn vrij schuwe vissen na een drift besluiten we dan ook om ons op de wind langs de jagende vissen te laten drijven. Om ze niet te verstoren varen we steeds in een boog terug naar het startpunt en beginnen we aan een nieuwe drift.


Overal om ons heen jagende roofbleien soms van formaat hebikmejoudaar….. Bij de zoveelste kunstaas-wissel zet ik er een Asp-spinner red-head aan. Al bij de tweede worp is het dan raak, een stevige beuk is het startsein voor een leuk gevecht, dat is de reden dat we met licht materiaal vissen.
Na een paar minuten schuift Bas het net onder een mooie 60er, de kop is er af! Een paar worpen later mag ik weer een mooie blei noteren, maar daarmee is de koek toch wel op. Wat we ook proberen, we kunnen geen enkele aanbeet meer uitlokken. Bas weet er helaas geen enkele te strikken, typisch gevalletje van pech.

Onze Duitse buurman weet nog een mooie snoekbaars van de bodem te plukken en verspeeld er ook nog een. We besluiten verder te varen en het kantje uit te gaan werpen. Daar kunnen we kort over zijn; een baars wordt er genoteerd en dat was dat.
Het begint al te schemeren. We monteren grote dobbers en doodaas. Met het kwakhout proberen we de meervallen los te “klonken”, maar als we om 1 uur in de nacht nog geen actie hebben gehad gooien we de handdoek in de ring. Het was een prachtige avond, we komen snel weer terug…..

Martijn Dekkers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten